07/04/2021 VERTROUWEN VS ANGST

Hoe zou het zijn om volledig vanuit vertrouwen te kunnen leven? Volledig vanuit vertrouwen, en niet vanuit angst. De samenleving waar we nu in leven is veel gericht op leven vanuit angst. Angst brengt helaas een lage trilling met zich mee, waardoor je wellicht minder lekker in je vel zit, maar die ook niet bevorderend werkt voor jouw weerstand.  En zo komt het dat je je in een vicieuze cirkel beweegt. Om van angst naar vertrouwen te gaan, mag je vooral gaan inzien dat angsten ontstaan vanuit negatieve overtuigingen en gedachten. En als je gaat inzien dat je niet jouw gedachten en overtuigingen bént, dan gaat er een wereld voor je open. Want dat betekent dus dat je in staat bent om jezelf van je angsten te bevrijden.

Door te werken aan je belemmerende gedachten en overtuigingen, te gaan kijken waar deze vandaan komen en deze om te zetten naar een positieve mindset, zul je merken dat je steeds meer vanuit vertrouwen kunt gaan leven. Lijkt dit je wat? Ik begeleid je met liefde een stukje op je pad. Check voor meer info mijn website www.hartenliefs.com

Ik werk nog hard aan een Instagram en Facebook account voor mijn praktijk, maar voor nu eerst mijn website. Stap voor stap, vanuit vertrouwen…

 

26/04/2020 VOELEN

Tijdens mijn wandeling vandaag in ‘ons’ heerlijke bos, werd ik geïnspireerd tot het schrijven van deze blog. De natuur helpt mij te inspireren en beter in contact met mezelf te komen. Te voelen wat gehoord wil worden.

Helaas zijn velen onder ons verleerd om écht te voelen. En daarmee bedoel ik het voelen van álle emoties. Zowel de fijne als de minder fijne. We hebben veelal geleerd om vervelende emoties zo snel mogelijk weer te vergeten, weg te stoppen. Dit gebeurd door steeds maar weer afleiding op te zoeken. De afleiding van onze mobiele telefoon, de afleiding van overvolle weekenden, de afleiding van verslavende middelen etc. Zelfs het lezen van boeken of Netflixen kan vluchtgedrag zijn. Stel jezelf eens de vraag, zoek je deze afleiding puur op voor ontspanning, of zoek je het op om weg te vluchten van je gevoel?

De afgelopen jaren heb ik steeds meer leren voelen. Ik heb hierin begeleiding gehad, maar ook mijn opleiding tot holistisch therapeut heeft hierin bijgedragen. Ik weet dat er al veel geschreven is over dit onderwerp, maar om hierin steeds meer bewustwording te creëren, is het belangrijk dat dit herhaald blijft worden. Zoek eens wat vaker de stilte op door bijvoorbeeld alleen te wandelen of sporten in de natuur. Doe yoga of mediteer. Lieve mensen, ga weer voelen!  Deze Coronaperiode is hier de uitgelezen kans voor. Het zal je helpen om steeds meer vanuit je hart te gaan leven en het kan je zelfs helpen fysieke ongemakken te helen. Ik hoop straks, als het weer mag, vanuit mijn praktijk Hartenliefs, mensen in dit proces te mogen begeleiden. Want het leven is zoveel fijner als alle emoties er mogen zijn. Het is niet altijd makkelijk, maar het voelt zo bevrijdend! Heb het fijn met jezelf en met elkaar!

 

05/04/2020 DANKBAARHEID

Ondanks het feit dat ik inzie hoeveel tragedie en angst deze coronaperiode met zich meebrengt, wil ik toch graag mijn kijk vanuit dankbaarheid op deze situatie met jullie delen. Als hoogsensitief persoon is het voor mij namelijk een uitdaging om me niet te laten leiden door de angst en paniek die er heerst. Wat mij enorm helpt, is om dankbaarheid te voelen voor de mooie dingen die deze periode óók met zich meebrengt. Al is het maar de dankbaarheid voor iets heel kleins. De kracht van dankbaarheid is namelijk enorm. Het is één van de gezondste trillingen die er bestaat. Het kan je helpen weer terug te brengen bij jezelf. Ik wil jullie uitdagen en inspireren, om juist in deze periode iedere dag minimaal 1 keer iets uit de dag te halen om dankbaar voor te zijn.

Ik voel me dankbaar voor de rust en tijd die er heerst binnen ons gezin tijdens deze periode. De verbinding met mezelf en met elkaar. Weer tijd hebben voor dat ene goede boek of die ene fijne meditatie. De bewustwording van het feit dat gezondheid en liefde boven alles gaat. De dankbaarheid voor vele zonnestralen in deze bizarre periode. En ook dankbaar voor het feit dat de natuur eindelijk de rust krijgt die het verdiend.

Hoe moeilijk deze tijd voor velen ook zal zijn, dankbaarheid zal je helpen hierdoor heen te komen. Ik wens jullie alle liefde en kracht toe!

 

31/01/2020 COMFORTZONE

´Dan zul je uit je comfortzone moeten gaan` hoor ik mezelf tegen mijn zoon zeggen.

En op het moment dat ik die woorden uitspreek, voel ik dat ze vooral voor mijzelf bedoeld zijn.

Mijn kind, mijn spiegel…

Uit je comfortzone gaan kan een enorme uitdaging zijn. Voor mij gaat uit mijn comfortzone gaan op dit moment vooral over het mezelf zichtbaar maken. Wie zit er nou op mij te wachten?

Beperkende overtuigingen en gedachten, die mij blokkeren om mezelf zichtbaar te maken, in mezelf te geloven. Inmiddels heb ik mooie en verhelderende inzichten mogen krijgen in mijn beperkende overtuigingen en gedachten hierover, en is mijn behoefte en enthousiasme om bewustwording te creëren groter geworden dan de angst voor zichtbaarheid. Vanuit mijn praktijk Hartenliefs begeleid ik mensen op hun pad van bewustwording. Bewustwording over wat je lichaam je wil vertellen en hoe je hiermee om kunt gaan. Bewustwording over zelfliefde. Dit doe ik op mijn eigen, holistische, manier, waarmee ik mensen kan helpen weer meer in hun kracht te gaan staan. Holistisch betekent de mens te zien op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Heel vaak is het namelijk zo dat een fysieke klacht ontstaat vanuit een mentale of emotionele oorzaak. Door op een andere manier naar je klacht te durven kijken, maak je van je klacht een kans! (zoals Dokter Juriaan Galavazi dit zo mooi verwoord)

Ik werk momenteel met veel plezier aan mijn website, waar straks meer informatie te vinden is over holistische begeleiding, ontspanning en bewustwording. Spannend, maar o zo leuk! Het is tijd om uit mijn comfortzone te gaan. Wordt vervolgd…